Injectors Raster mode

Discuss how to competently carry out diagnostics and repair of engine management systems
Post Reply
admin
Site Admin
Posts: 37
Joined: Sun Mar 01, 2015 3:34 pm

Injectors Raster mode

Post by admin » Tue Oct 13, 2020 11:31 am

In modern engine management systems, the control pulses for gasoline injectors are spaced in time.
Because of this, it can be difficult to compare their shape and duration.
Mode called Injectors_Raster.upc is designed to work with time-separated signals coming to different channels of the oscilloscope.
This mode displays pulses in the form of a raster, which allows to compare visually their shape and duration.

Injectors Toyota Corolla 1.6 2019.png
Injectors Toyota Corolla 1.6 2019.png (2.4 MiB) Viewed 27469 times

You can download a ready-made configuration file here
Attachments
Injectors_Raster.upc
(853 Bytes) Downloaded 637 times

pauloirogerio
Posts: 1
Joined: Sat Dec 21, 2019 6:17 pm

Re: Injectors Raster mode

Post by pauloirogerio » Fri Oct 16, 2020 5:50 pm

very good, I could do it in the ignition primary :mrgreen: :mrgreen:

admin
Site Admin
Posts: 37
Joined: Sun Mar 01, 2015 3:34 pm

Re: Injectors Raster mode

Post by admin » Tue Oct 20, 2020 8:53 am

very good, I could do it in the ignition primary :mrgreen: :mrgreen:
Yes, you can do it with the ignition primary

Adelson Maurício
Posts: 1
Joined: Mon May 18, 2020 2:56 am

Re: Injectors Raster mode

Post by Adelson Maurício » Sun Oct 25, 2020 9:47 pm

Se usar o modo injector Raster na ignição primária pode queimar a entreda do USB autoscope?

admin
Site Admin
Posts: 37
Joined: Sun Mar 01, 2015 3:34 pm

Re: Injectors Raster mode

Post by admin » Thu Oct 29, 2020 12:55 pm

No, but the signal will be limited to 30V.

Pablo Caballero
Posts: 47
Joined: Fri Mar 31, 2017 11:27 pm

Re: Injectors Raster mode

Post by Pablo Caballero » Sat Oct 31, 2020 6:35 pm

Muchas gracias! Muy útil!
Y por cierto quiero agradecer por el script que hicieron llamado "SignalDAFP".
Sumamente preciso y eficaz!
Habrá posibilidades que en algún momento se pueda por ejemplo agregar medidas o "measure" para podes ver medidas en tiempo real de cada canal tanto en el eje vertical de voltaje como el eje horizontal de tiempo?

Post Reply